SmartMovies

Mijn geesteskind is de Ontwikkelingsgerichte Benadering, het Ontwikkelingsgericht Werken en de Ontwikkelingsgerichte levenshouding.

Op mijn youtube kanaal Vandamme; Ontwikkelingsgericht ! vind je een aantal kernachtige idee├źn waarop de Ontwikkelingsgerichte Benadering gebaseerd is. Je kunt op het kanaal abonneren, dan krijg je om de week een inspirerend filmpje (meestal een anekdote uit de praktijk, een kernidee van een boek of een lesmoment).

De Teamvork voor teamontwikkeling dat de kapstok is om Ontwikkelcirkels te faciliteren:

het VORKMODEL voor Ontwikkelingsgericht coachen van individuen

 

De ORGANISATIEVORK voor organisatieontwikkeling:

Het laatste jaar kader ik mijn werk ook in de cyane (teal) organisatieontwikkeling, zoals Laloux, Semler, Hart, Habermas mij daarin inspireren. Mijn focus daar is om teams als hefboom te gebruiken voor zowel individuele ontwikkeling, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en uiteindelijk aan te sluiten bij wat er op ons afkomt vanuit de wereld.

Ik maakte mijn promotieonderzoek over de identiteit van de docent: LERARENIDENTITEITSGESPREK voor vernieuwd onderwijs

Ik ben ook een voortrekker om naast succes, consumptie en materiele welvaart, het bewustzijn rond zingeving te activeren: DAG VAN DE ZINGEVING

De uitgewerkte ontwikkelingsmethodiek kun je ook leren kennen via opleidingen van het Ontwikkelingsinstituut. Kijk even op www.ontwikkelingsgerichtcoachen.be