Aanbod

Zinzoekers, zijn we dat niet allemaal?

Met deze interactieve lezing wil ik samen met het publiek bewuster bezig zijn ons leven in te richten vanuit zingeving. In deze lezing vertel ik de vier sleutels en behandel veel voorkomende obstakels.

De lezing is ook erg nuttig als ‘large scale intervention’ voor verenigingen of organisaties die hun publiek willen leren kennen, een aantal ideeën willen toetsen, vragen willen stellen, hen doen nadenken over hun houding, enz.

INCOMPANY

Voor het faciliteren van ontwikkelingsprocessen (van groepen en organisaties), werk ik samen met mijn collega’s uit het Netwerk van Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken.

De focus van mijn aanpak is om concrete opdrachten zoals lezingen, training en teamcoaching te kaderen in de bredere ontwikkeling van organisaties binnen een samenleving in volle transitie. Trajecten en interventies zijn daarom steeds hybride: naast het katalyseren van het proces, worden vaardigheden aangeleerd en aan de ‘growth mindset’ gewerkt.

Het Netwerk van Professionals in Ontwikkelingsgericht Werken (NPOW)

Schrijf je in op de nieuwsbrief van dit netwerk indien je samen met ons een speerpunt wil maken om, de ontwikkelingsgerichte grondhouding en werkwijze te verspreiden.

OPEN OPLEIDING EN TRAINING

In de HRD Academy geef ik de training  ‘De corporate activist: change professional van de 21ste eeuw‘. Deze opleiding richt zich naar idealisten in organisaties die change begeleiden, zelf zoekende zijn en meer impact ambiëren.

 
Ik geef regelmatig open lezingen, georganiseerd door opdrachtgevers, in het kader van een studiedag of event. Zie mijn Linkedin pagina.
 

In het verleden was ik mede-eigenaar van het Ontwikkelingsinstituut. Op deze website vind je alles van het aanbod rond coaching: www.ontwikkelingsgerichtcoachen.be

 

GASTCOLLEGES

Ik geef graag gastcolleges in diverse masteropleidingen, zoals social work, ecologische pedagogiek, lerarenopleiding, supervisie en coaching, leren en innoveren, Human Resources. Velen daarvan hebben de methodiek van het Vorkmodel, de Ontwikkelcirkel en het gelaagd wereldmodel geadopteerd. Dat is het geval in: de Master Begeleidingskunde, Hogeschool Rotterdam/HAN, Vives, de Hanze hogeschool, Driestar Educatief, CHE en HU, Fontys.

 

PROJECTEN

FIT: Samen met Valentijn Spit ontwikkelden we de F.I.T. (Functioneringsgesprekken in teamverband). We begeleiden organisaties om deze methodiek toe te passen binnen het kader van organisatieontwikkeling (zelfsturende teams). Over deze methode is een brochure ter beschikking die je kunt aanschaffen via onze webshop: www.coachingbooks.net

EARTHWISE: Samen met Ann sterckx zijn we  begaan met de natuur en hoe we als mens dat terug in onze identiteit kunnen brengen: www.earthwise.education
 

DAG VAN DE ZINGEVING: Samen met Ilse Vooren organiseren we in januari onze jaarlijkse Dag van de Zingeving. Werk samen met ons om overal in ons denken en handelen zingeving voorop te stellen.

Samen ondernemen doe ik graag, neem contact op als je een leuk idee hebt.

 

KEYNOTE

Korte krachtige bijdragen: keynote, masterclasses op maat, kick-offs. Doe een aanvraag via email: info@rudyvandamme.net

PH.D BEGELEIDING
 

Ik zetel in promotiecommissies naar aanleiding van collega’s die zich laten begeleiden in hun promotietraject.

INTERNATIONAAL

De Engelse versie van de coachboeken: www.coachingforprofessionals.net

ZELF AAN DE SLAG

Je kunt een begin maken door:

1. De handboeken te bestuderen

2. Mij te volgen via blogs en Youtube kanaal

3. Je te laten begeleiden door een kleurmerkdrager van ons netwerk

4. Linken